четвртак, 12. јул 2018.

Дан науке 2018.

Поводом Дана науке, ЦПН је у Ректорату Универзитета у Београду доделио признања добитницима финансијске подршке за пројекте промоције науке, а у Научном клубу Београд организована је трка робота.

Осму годину заредом, Центар за промоцију науке обележио je национални Дан науке. У Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, у уторак, 10. јула, тим поводом додељeна су признања организацијама и појединцима који су учешћем на Јавном позиву за финансирање пројеката промоције науке представили оригиналне идеје и који ће током наредне године развијати своје пројекте.

Свечаној додели присуствовали су министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и проректор Универзитета у Београду проф. др Живослав Тешић, a присутнима се обратиo и в.д. директора Центра за промоцију науке др Марко Крстић.

Дан науке, установљен уредбом Владе Србије из 2010. године, обележава се на дан рођења Николе Тесле.

Свечаности су присуствовале и наше колегинице Биљана Вујановић, из Аранђеловца, која је добила признање за пројекат у категорији 2: Производња елетричне енергије у школским условима-Ветрењача и Ана Марковић, из Крагујевца, која је дибила признање за пројекте у категорији 3. везане за Парк науке и експонате.

У нашем научном клубу реализоваће се и следећи пројекти из категорије 1: Зимска школа физике-Мућни главом, чији су аутори Ана Марковић и Биљана Живковић и Кретаоница, чији су аутори Ивана Милошевић и Биљана Живковић.

Коначну ранг-листу пројеката који су добили финансијску подршку можете  погледати овде.






Нема коментара:

Постави коментар