уторак, 13. децембар 2016.

ДАН ФИЗИКЕ

12.12.2016. у  OШ “Вук Стефановић Караџић“ у Крагујевцу, обележен је као Дан физике у оквиру кога је организована изложба постера и приказ стручног рада.
Изложбу постера и демонстрациjу експеримената организовала је наставница Биљана Живковић. Демонстратори су били ученици шестог разреда. Постери су настали као резултат групног рада на часовима редовне наставе.

Приказ рада „Када порастем бићу метеролог“, приредиле су наставница физике Биљана Живковић и учитељица Сузана Тасић, уз асистенцију ученика осмог разреда Луке Сарића и Алексе Марића. Рад представља пример добре праксе са  Сабора учитеља, Београд 2016. и део је пројекта  Кутак за климатске елементе на еTwinning порталу. У оквиру овог пројекта успостављена је сарадња између школа „Слободан Секулић“ , Ужице и „Алекса Дејовић“,  Севејно,  у којима физику предаје Јелена Радовановић, са школом Вук Стефановић Караџић. Ово је такође пример позитивног искуства сарадње наставника физике са учитељима, при чему је наставни садржај реализован кроз вршњачко учење. Овакве активности могу довести до приближавања физичких појмова ученицима млађег узраста, док у исто време дају прилику старијим ученицима да своја знања примене и утврде уз усавршавање вештина комуникације.

Нема коментара:

Постави коментар