субота, 26. децембар 2020.

„Климатски хероји - Спасимо планету!“

 

Пројекат „Climate Heroes- Let's save the planet! је Еразмус+ К229  пројекат  6 европских школа из Пољске, Енглеске, Италије, Литваније, Португала и Србије,заинтересованих за образовање својих ученика о климатским променама.

Тим ОШ Вук Стефановић Караџић из Крагујевца чине: Зорица Петровић-професор енглеског језика, Биљана Живковић-професор физике, Драга Кесић-професор историје и географије, Драган Раковић-професор технике и технологије, Слађана Ђукановић-професор разредне наставе, Јасмина Љубисављевић-професор разредне наставе, Сузана Тасић-професор разредне наставе и Весна Димитријевић-професор српског језика и књижевности.


Пројекат јача мотивацију и интересовање ученика за учење коришћењем различитих дисциплина, укључујући уметност, науку, ИКТ, енглески и технологију, који помажу да се укључе ученици различитих талената и интересовања.
Пројекат користи концепт суперхероја да би подстакао и мотивисао ученике и пружио им знање за разумевање климе и климатских промена како би променили свој свакодневни живот, а такође подстакли и друге да чине исто. Сви ће научити како да буду климатски суперхероји.

 Предвиђена је реалзација 6 модула:
• Клима - Спасимо планету!
• Уништавач отпада - Спасимо планету!
• Аквапура - Спасимо планету!
• Соларни талас- Спасимо планету!
• Атмос - Спасимо планету!
• Сила земљине теже - Спасимо планету!

Сваки од ових модула фокусира се на одређени аспект климатских промена, испитујући њихове узроке и последице, тржећи одговор на питање шта свако може да учини да се он побољша. Сваки суперхерој је изабран и именован да подражава одређено интересовање, дијалог и иницијативу у подручју школе која спроводи мобилност. 

Тренутно се пројекат  реализује  на е Тwinning-у.

ВИШЕ О ПРОЈЕКТУ

                                                         Биљана Живковић










 

Нема коментара:

Постави коментар